donderdag, september 28

#MASTERLY THE HAGUE

Geselecteerd voor Masterly The Hague!! Op deze tentoonstelling worden kunstenaars, designers en ontwerpers gekoppeld aan oude Meesters. Nicole Uniquole, organisator van dit festival, heeft voor mij een geweldig stilleven van Jan Weenix gekozen. Dit als inspiratie voor de bouw van een nieuw meubel/kabinet. Ik heb er zin in... Volgend jaar van 20 t/m 23 september te zien aan de Lange Vijverberg 14-15-16 in Den Haag. Voor meer info: www.masterlythehague.com.



Op deze prachtige locatie tegenover de Hofvijver, zullen volgend najaar drie monumentale panden voor het eerst gezamenlijk de deuren openen voor het publiek. Lange Vijverberg 14, 15 en 16 tonen de collecties van kunstverzamelaar Dr Abraham Bredius, van Hoogsteder & Hoogsteder en van schilder Cornelis Kruseman. Tijdens Masterly The Hague worden deze historische schilderijen gecombineerd met speciaal voor de gelegenheid vervaardigde werken van hedendaagse ontwerpers.


Van Rembrandt van Rijn tot Viktor & Rolf
Rembrandt's Christus zou zo maar naast uw ontwerp kunnen hangen. De haute couture van Viktor & Rolf vormt een samenspel met het schitterende harnas en de weelderige kraag op het portret van Frederik Hendrik, Prins van Oranje geschilderd door Michiel van Mierevelt. De metershoge metalen bloemen van Linda Nieuwstad zijn hier gekoppeld aan de roosjes in de hand van de rijkste vrouw in 17e-eeuws Amsterdam, vereeuwigd door Jurriaen Ovens.
Fotografenduo Petra en Erik Hesmerg laten foto's zien bij een mysterieus Sottobosco schilderij van de uiterst zeldzame schilder J.M. Sartory. En bij dé 19de-eeuwse hofschilder Jean-Baptiste Van der Hulst is textielvormgever Jan Koen Lomans uitverkoren te exposeren. Samen met hen zijn er nog 25 andere meesters van Dutch Design die deel kunnen nemen aan Masterly The Hague.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten