zaterdag, juli 10

P1 ZEBRANO VITRINEKAST

Proefdraaien met de kast. Eerst even kijken of alle verbindingen goed dichtgaan voordat de kast verlijmd wordt. Het geeft meteen een duidelijk beeld van hoe het er straks uit gaat zien. 
Nu staat de kast even tijdelijk op eikenhouten balkjes, maar strak komt er een rank onderstel van Amerikaans noten onder (vier pootjes van 2 bij 2 cm).

De Zebranoregels steken door de zijkanten van de kastwanden heen. Deze worden straks tijdens het verlijmen vastgewigd. In de regels zit een kleine sponning waar glazen paneeltjes in komen te liggen. Ook heb ik mijn logo-tegeltje al ingehakt in de achterwand. Nog niet vastgelijmd, dat doe ik pas als de kast afgewerkt is.


Aangezien de zwaluwstaarten aan de boven en onderkant van de kast gemaakt zijn, moet met het verlijmen van die kanten gebeuren. Daar zijn lange lijmtangen voor nodig (kast is 1,7 meter hoog), en die had ik nog niet. Onderstaande klemmen heb ik voor dat doel gekocht. Deze worden op een standaard stalenpijp gemonteerd en kunnen elke lengte aan (tot 5 meter). Erg handig.


1 opmerking: